Pihtiputaan Mummo järjestää festivaalin, jossa parrasvaloissa ovat elämykset ja elämänilo
Pihtiputaan Mummon festivaaleilla kokoonnutaan yhteen, iloitaan elämästä ja iän tuomasta kokemuksesta, sekä pureudutaan paneelikeskustelun merkeissä isovanhemmuuden moniin muotoihin – monesta eri näkökulmasta.
Paneelikeskustelua vetää näyttelijä-laulaja Esko Rissanen, joka tunnetaan mm. Mielensäpahoittaja-monologeistaan.

Tapahtumassa esiintyy mm. Stand up -koomikko Anitta Ahonen eli Iso A, Juupajoen lahja maailmalle sekä pihtiputaalainen tanssiryhmä MUMMOT, jonka ensiesiintymisessä nähdään spektaakkelimainen SKIBIDI -tanssi.

Festivaaleilla on monipuolisia näytteilleasettajia ja lisäksi tarjolla on monenlaista elämyksellistä työpajaa, joissa pääset kokeilemaan esimerkiksi mummojoogaa, eri soittimia tai osaksi Pihtiputaalle sijoittuvaa yhteisötaideteosta, joka toteutetaan taiteilija Jaana Bombinin johdolla. Päivän aikana nautitaan makupaloja illan operetista sekä paikkakuntalaisesta musiikkiosaamisesta.

Pihtiputaan Lukion Partiolinja keittää ulko-osastollaan nokipannukahvit ja LC Pihtipudas Emmit huolehtivat lounaskahvilan puolella, ettei kenenkään tarvitse olla tapahtumassa tyhjin vatsoin.

Messuille on vapaaehtoinen pääsymaksu Pihtiputaan ikäihmisten päivätoiminnan tueksi. Messut ovat auki klo 10-17.

Päivän kruunaa illan operetti Wieniläisverta, joka nähdään Pihtipudas salissa klo 19.

”Säveltäjä, kapellimestari Johann Strauss nuorempi ryhtyi isänsä kiellosta huolimatta hänkin muusikoksi. Hän sävelsi muun muassa valsseja, polkkia, masurkkoja ja marsseja. Operetteja hän ei tahtonut säveltää, viulu oli hänen instrumenttinsa niin kapellimestarina kuin solistina, ei laulu.
Lopulta hän kuitenkin suostui Theater an der Wienin johtajan Max Steinerin tarjoukseen. Syntyi kymmenkunta operettia kuten Lepakko, Yö Venetsiassa sekä Mustalaisparoni, joita esitetään edelleen. Wieniläisverta puolestaan on Straussin kuoleman jälkeen ilmestynyt hitti, hänen jäämistöstään koostettu ja tekstitetty teos.”
Kesto noin 2 h. Konsertissa on väliaika.

Liput illan operettiin myydään erikseen. Lippuja Pihtiputaalta K-Supermarketista, Pudasportista, MeiJän kaupasta sekä LC Pihtipudas leijonilta. Nettiliput www.lipputoimisto.fi

Operettielämyksen järjestäjänä Dexteatteri Oy, LC Pihtipudas sekä LC Pihtipudas Emmit.

Olet sydämellisesti tervetullut, tavataan Puttaalla!

Pihtiputaan Mummo