Mummon tiimi

Mummo ei toteuta missiotaan yksin, vaan hänellä on tukenaan laaja joukkoa osaajia elämän eri alueilta. Esittelemme tässä muutamia:

Mummon manageri

Elina Mäkinen
040 714 4505
manageri@pihtiputaanmummo.fi

Pääpehtoori

Ari Kinnunen

Manu Aunola

Yritysagentti

Manu Aunola

Juhani Krook

Kotiseutumies

Juhani Krook

Matkailun sanansaattaja

Jasmine Sepponen

Papparazzi

Papparazzi

Jouni Leino

Poliittinen Pehtoori

Lauri Ihalainen

Papparazzi

Taiteellinen johtaja

Helena Raatikainen

Papparazzi

Viestintävelho

Marja Puustinen

Papparazzi

Seniori Veturi

Riitta Höykinpuro

Viihdevirtuoosi

Kirsi ”Kikka” Myllynen

Savolaistunut yritysagentti

Tuula Kokkonen

Järjen ääni

Helena Vuopionperä

Hallitseva
mummo

Helka Lohtanderista tuli yhdeksäs Pihtiputaan Mummo.
Kaikki mummot ovat aktiivisesti vieneet tärkeitä viestejään niin valtakunnan päättäjien kuin presidenttien tietoon.

Pihtiputaan Mummo vaihtui mieleenpainuvalla tavalla Toritohinoissa Pihtiputaalla kesäkuisena lauantaina.  Yhdeksäs Mummo Helka Lohtander tuotiin punaisen Cadillacin kyydissä Kimmo Kinnusen ja kahden muun keihäsmiehen kunniavartion marssiessa auton edessä.

Helka oli valinnastaan suorastaan häkeltynyt. Tunnelma oli uskomaton. “Ajattelin ensin, että ei, ei, ei, en uskalla lähteä tähän, mutta tein sitten väyryset ja nukuin yön yli.  Aamulla tuli mieleen äitini neuvo.  Hän korosti aina vastuun kantamisen tärkeyttä sanomalla, että pittää seisoa puhheilleen tai piä puhhees. Niin päätin suostua”, rooliinsa nopeasti sujahtanut Helka sanoi. Sunnuntaina hän oli jo ensimmäisissä virkatehtävissään Pihtiputaan Mummona Keihäskarnevaaleilla.

Päätöstä helpotti se, että Mummon mies Aimo Lohtender lupasi olla tukena ja tehdä paljon nykyistä enemmän kotitöitä, muutakin kuin vatkata kananmunia.

Helkalla on kaksitoista lastenlasta ja jo yksi lastenlastenlapsi, alle vuoden ikäinen Alisa. “Helkalle ovat tärkeitä perhe, lapset ja mummous yleensä. Haluaisin, että isovanhemmuuden ketju ei katkeaisi, vaan mummot ja papat saisivat olla lähellä lastenlapsiaan,” Helka kertoo.

Helka muistaa lämmöllä omaa mummoaan Mirjami Kauppista Kivijärven Vietsaaresta. “Hän oli maailman paras mummo ja on koulinut minut sellaiseksi ihmiseksi kuin olen. Mummo hoiti ja antoi elämänohjeita, kannusti rehellisyyteen ja työntekoon.”

Mummon tunnusta, isoa kuparista kahvipannua, kunniakkaasti kolme vuotta kantanut Aune Turunen evästi uutta Mummoa matkaan. “Sain vasta valittuna Mummona kutsun erään vanhan pihtiputaalaisen ihmisen luokse.  Hän antoi ohjeen, että mäne joka paikkaan omana ihtenäs ja kiitä aina siitä mitä olet saanu. Minusta se tuntui parhaalta ohjeelta ja sen välitin myös Helkalle”.

Aunen huippuhetkiä Mummona oli mm. puheenpito Senaatintorilla. Oma tapauksensa oli vierailu eduskunnassa, jossa Pihtiputaan Mummon puhetaidot rankattiin paremmiksi kuin poliitikkojen. Mummot eivät perinteisesti ole jääneet huomaamatta valtion päättäjiltä. Koko mummoinstituution huippuhetkiin kuuluvat tilaisuudet, joissa mummoista kaksi keskustelivat tasavallan presidentin kanssa. Pihtiputaan Mummo Kirsti Pulkkinen toi presidentti Tarja Haloselle terveiset kotirintamanaisilta ja muistutti heidän työnsä tärkeydestä sotien aikana, kun presidentti vieraili Pihtiputaalla keväällä 2002. Kaija Aikioniemi puolestaan kohtasi  presidentti Sauli Niinistön Keihäskarnevaaleilla 2013 ja keskusteli rennon hetken päämiehen kanssa.

Vasta valittu Pihtiputaan Mummo Helka Lohtander yhdessä aikaisempien Mummojen kanssa.  Kuvassa oikealta Helka, Virpi Paananen, Kyllikki Varha, Kaija Aikioniemi, Kirsti Pulkkinen ja Aune Turunen.

Pihtiputaan kunta

Kumppaniyritykset ja -yhteisöt

Pihtiputaan Mummo

Keskustie 9
44800 Pihtipudas

Mummon Manageri

Elina Mäkinen

040 714 4505

manageri@pihtiputaanmummo.fi

mummo@pihtiputaanmummo.fi

Yhteistyössä